Verenigingen

Een belangrijke bijdrage aan Koningsdag wordt geleverd door verenigingen en organisaties die aan deze feestelijke dag deelnemen. Zij presenteren zich met een bij hen passende activiteit, waaraan alle kinderen kunnen deelnemen zonder dat ze hier ervaring mee hebben. Op deze webpagina presenteren zij zich:

 Hockeyclub Cranendonck

hcccranendonck

Hockeyclub Cranendonck is een actieve, levendige club waar wekelijks zo’n 350 leden veel plezier beleven aan het samen trainen en wedstrijden spelen.

Door de week wordt er door de verschillende wedstrijdteams één of meerdere keren getraind. Teamtrainingen gericht op de wedstrijden of juist op techniek. En voor de keepers is er de speciale HCC Keepers Academy. Een keer per week trainen de keepers van de elftallen samen om de kneepjes van het keepersvak te leren.

Op woensdagmiddag zijn de allerjongste leden lekker aan het trainen in de buitenlucht. De Funhockey Hockeyschool kids bereiden zich voor op het echte hockey. Op zaterdag spelen de junioren hun wedstrijden én op zondag zijn de senioren aan de beurt.

Hockey is een stoere sport, voor iedereen van 5 tot 85 jaar. Hockeyclub Cranendonck heeft geen wachtlijst en iedereen is van harte welkom bij deze gezellige, actieve en vooral sportieve vereniging. Leden van HCC komen steeds vaker niet alleen uit Maarheeze, maar juist ook uit Budel, Soerendonk, Budel-Schoot, Budel-Dorplein, Gastel, Leenderstrijp en Nederweert.

Hockeyclub Cranendonck nodigt alle jonge inwoners uit om op Koningsdag zélf te proberen hoe leuk hockey is. Meld je aan voor drie gratis proeftrainingen via www.hccranendonck.nl en ontdek of jij de nieuwe Maartje Paumen, Valentin Verga of Mink van de Weerden bent.

 Muziekvereniging Poort van Brabant

Poort van Brabant

De Poort van Brabant is een bloeiende muziekvereniging met ruim 130 junior- en seniorleden. De vereniging bestaat uit twee slagwerkgroepen, een jeugdorkest, een groot orkest, een koor en een opleidingsorkest voor volwassenen. De muziekopleidingen worden door Muziekschool Grensland verzorgd. De Poort van Brabant staat bekend als een zeer actieve vereniging. Regelmatig treden de verschillende groepen op, bijvoorbeeld tijdens het nieuwjaarsconcert, de ZomareserAvonden en het "proms"-concept Musique Spectaculaire. De muzikanten van de vereniging zijn ook te vinden bij dorpsactiviteiten als Carnaval, Koningsdag, Pasen, St. Maarten en Sinterklaas.

Een vereniging is een ideale opstap naar je muzikale ontwikkeling. Je leert vanuit een goede basis muziek maken en je kunt deze kennis en vaardigheden al vrij snel, samen met anderen, in de praktijk brengen door samen te spelen. Voor meer informatie over De Poort van Brabant kijk op: www.depoortvanbrabant.nl. Hopelijk zien we je binnenkort terug bij onze gezellige vereniging!
 Judoschool Richard

RSnikMag ik mezelf voorstellen als Richard Snik, ik ben geboren in 1972 te Eindhoven. In 1977 ben ik begonnen met judo bij judoschool Jan Snijders. Deze Sensei heeft mij wegwijs gemaakt in het judo wereldje.
Naast het actief beoefenen van de judosport heb ik in 1995 mijn scheidsrechters licentie behaald, en in 1998 mijn nationale licentie.

In 2000 heb ik mijn hoogste leraren opleiding afgerond. Na jaren meelopen als tweede docent voor Jan Snijders heb ik in 2011 de dependance Deurne overgenomen van mijn Sensei, en ben ik in 2012 begonnen met een tweede school in Maarheeze.

Judo betekent voor mij meer dan een spelletje. Het is een zeer goede methode om zeer bewust te worden van je eigen lichaam, waarbij de nadruk ligt bij respect, tolerantie en in de waarde laten van eenieder.

Dit wil ik dan zeker benadrukken tijdens mijn lessen, en dit is vooral voor de jeugd in deze tijd een goede aanvulling. Buiten het feit dat ze zich leren opvangen als men valt.

Een sportieve groet,
Richard Snik.

 Gymnastiekvereniging Tuvema

turnenWelkom bij Tuvema, sporten voor jong en oud!

Tuvema biedt voor zowel jong als oud een gevarieerd aanbod van sporten. Zo wordt er door goed opgeleide trainsters en trainers lessen gegeven in onder andere peuter- en kleutergym, recreatief turnen, wedstrijdturnen, aerobics, 50+ gym en keep-fit. Voor elk wat wils, dus.

Interesse? Kom vrijblijvend een keer meedoen bij een van onze lessen.
 Scouting Kizito Maarheeze

Scouting Kizito is een scoutinggroep uit Maarheeze die opgericht is op 25 juni 1958. De groep draait in blokhut 'De Kroekraan' en bossen gelegen tussen de kerkdorpen Maarheeze en Soerendonk. De groep bestaat uit zes leeftijdsgroepen (speltakken), namelijk:Logo scouting kizito 1958

- Bevers, 5 tot 7 jaar.

- Welpen, 7 tot 11 jaar.

- Scouts, 11 tot 14 jaar.

- Explorers, 14 tot 17 jaar.

- Roverscouts, 17 tot 23 jaar.

- Plusscouts, vanaf 23 jaar.

Bij scouting vinden kinderen en jongeren activiteiten die veel plezier, uitdaging, samenwerking, respect en zelfstandigheid genereren. Elke week zijn ze bezig met creatieve thema’s, aangepast aan de leeftijdsgroep. Enkele activiteiten zijn knutselen, pionieren, tochten lopen (met verschillende technieken), sporten, bosspelen en kampvuren maken.

Verder gaan de kinderen en jongeren een aantal keren per seizoen op kamp waar ze in een blokhut of tenten slapen en tal van leuke activiteiten doen. Het seizoen wordt elk jaar afgesloten met een zomerkamp wat afhankelijk van de leeftijdsgroep een weekend tot een week duurt.

Heb je interesse of wil je meer informatie kom dan gerust een keer naar de blokhut of kijk op onze website: www.scoutingkizito.com

 PDV De Grenspost

PDVDuivensport. Wie weet daar nog wat van? Tientallen jaren geleden waren er in Nederland meer dan vijftigduizend mensen die de duivensport als hobby hadden. Veel kinderen hadden een vader, opa, ooms of buren, die duiven hadden en kwamen zo met postduiven in aanraking. Die duiven waren ‘de renpaarden van de arme man’, zo werd wel eens gezegd.

Met de intrede van de televisie en het wereldwijde web, met de kleiner wordende tuintjes en door de toenemende welvaart, waardoor velerlei andere hobby’s en tijdsbestedingen mogelijk werden, is het aantal duivenliefhebbers in Nederland gedaald tot zo’n 20.000. Vroeger stonden er wekelijks uitslagen van duivenconcoursen in diverse kranten. Tegenwoordig lees je alleen nog in de kranten als er duiven worden verkocht voor 100.000 euro of meer, of als een duivenveiling één of enkele miljoenen euro’s opbrengt. Dat zijn echter uitzonderingen.

Duivensport is nog steeds een betaalbare hobby, die je aan huis kunt uitoefenen. En een hobby waar jonge, beginnende liefhebbers vrijwel altijd gratis aan goede jonge duiven worden geholpen. Het hele jaar door kan je genieten van je vogels en van april t/m augustus kun je wekelijks concoursen en zien wie de snelste vogels heeft. En dat heeft vooral te maken met een goede duivenliefhebber zijn. Het is geen kwestie van de duurste duiven kunnen kopen. Diverse nationale winnaars waren gekregen duiven.

Duivensport is een mooie uitdaging! Meer weten? Bezoek www.degrenspost.nl, de website van de Cranendonckse duivensportvereniging De Grenspost.

 Schaakvereniging Gardé

De schaakvereniging in Cranendonck heet Gardé en is opgericht in 1977. De vereniging telt momenteel bijna 80 leden en is daarmee één van de grotere schaakclubs in Brabant. Gardé is ook actief op het gebied van het jeugdschaak.

SVGardeEenmaal per week wordt er voor de interne competitie gespeeld. Gardé is ook extern actief in clubcompetitie verband. Verslagen hiervan kunt u vaak terugvinden in de Grenskoerier.

Waarom schaken? Schaken is leuk, boeiend en afwisselend. Daarom schaken veel mensen voor hun plezier thuis. In veel andere landen is het zelfs de gewoonte om in parken, op pleinen en andere ontmoetingsplekken met willekeurige mensen te schaken. Schaken traint vaardigheden die nuttig zijn: vooruitdenken, analyseren, logisch denken, concentratie en discipline. Schaken is meer dan zomaar een spelletje!

Wie kan er lid worden? Schaakt u wel eens of lijk het u leuk om te gaan schaken, dan kunt u een kijkje komen nemen op onze clubavond. Schaken bij Gardé is voor iedereen. Zowel beginnende als gevorderde schakers zijn van harte welkom.

Wanneer? De leden van Gardé schaken op vrijdagavond in Gemeenschapshuis “Den Donck” in Soerendonk en op zondagochtend in “De Smeltkroes”. Een keertje binnenlopen om kennis te maken met de vereniging kan natuurlijk altijd. Kijk ook eens op www.svgarde.net als je meer wilt weten over schaken in Cranendonck.

 Manege Boschhoeve

Goed paardrijden leer je op manege de Boschhoeve! Onze paardrijles wordt gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs die je met veel enthousiasme zullen begeleiden bij het (beter) leren paardrijden.

Op de manege de Boschhoeve staat een groot aantal paarden en pony’s. Voor elk wat wils, variërend van betrouwbare paarden en pony’s voor beginnende ruiters, tot paarden en pony’s die wat meer uitdaging bieden aan de geoefende ruiter. Bovendien beschikt manege de Boschhoeve over minstens 25 Friese paarden.

BoschhoeveIn de paardrijles wordt veel aandacht besteed aan dressuurmatig rijden, maar ook springen, vaardigheid en carrouselrijden komen regelmatig aan bod. Daarnaast zijn er speciale springlessen (pony’s en paarden) en carrousellessen met friese paarden voor geïnteresseerden.

Manege De Boschhoeve beschikt over een dubbele binnenbak van 80 x 20 meter een buitenrijbaan. Bovendien is er een buitenrijterrein van anderhalve hectare dat vooral wordt gebruikt als oefen- en examenterrein ten behoeve van de Ruiterbewijsopleidingen. Er zijn er 20 was- en poetsplaatsen en er is een solarium. In de zomermaanden kan er ook gezwommen worden met de paarden in het speciaal aangelegde paardenzwembad (150 meter lang en 15 meter breed, tot 2 meter diep). Onze paarden vinden het heerlijk om na het werk even lekker af te koelen. Ook de pony’s vinden fantastisch om een rondje te zwemmen met een ruitertje op hun rug.

Copyright © 2016. All Rights Reserved.